Київ та інші міста України зазнали ракетно-бомбових ударів

Читать на русском
Окупаційні війська, не досягнувши успіху майже на всіх напрямках, знову вдалися до нічних обстрілів житлових кварталів.
MinistryofDefence.UA

Окупаційні війська, не досягнувши успіху майже на всіх напрямках, знову вдалися до нічних обстрілів житлових кварталів.

Про це повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

Збройні Сили України продовжують стійко боронити визначені рубежі та контратакувати і блокувати сили окупантів на різних напрямках.

Противник продовжує наступальні дії в районах населених пунктів Новий Айдар, Волноваха та Маріуполь. Проте головної мети – захоплення Маріуполя та виходу на адміністративний кордон Донецької та Луганської областей – так і не досяг.

На Поліському напрямку ворог намагається проводити наступальні дії в районі населених пунктів Козаровичи, Вишгород, Фастів, Обухів. Не маючи успіху в Чернігові, Ніжині та Сумах, Лебедині та Охтирці, російські війська намагаються дістатись північних околиць Києва.

На Слобожанському напрямку ворог проводить наступальну операцію в районах населених пунктів Золочів, Харків, Балаклія і намагається продовжити наступ у напрямку Лозової, проте катастрофічно потребує поповнення втраченої техніки та особового складу. В Чорноморській операційній зоні корабельні групи Чорноморського флоту продовжують вести вогонь по цивільних кораблях та захоплювати в полон моряків.

Частина сил противника продовжує дії в районах населених пунктів Енергодар, Василівка, Токмак, Новопетрівка. Після перегрупування та введення частини оперативних резервів збройні сили РФ продовжують наступ з метою вийти на околиці Запоріжжя і Маріуполя. Українськими військовими було знищено малочисельний десант, який висадився в районі населеного пункту Баловне.

В акваторії Чорного моря спостерігається рух десантного загону ЧФ РФ у складі чотирьох великих десантних кораблів у супроводженні трьох ракетних катерів у напрямку м. Одеса.

Нагадаємо, Гаазький трибунал розпочав розслідування можливих військових злочинів в Україні

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: