Зеленський призначив генерала Жирнова головою військової адміністрації Києва

Читать на русском
На час війни Володимир Зеленський призначає Миколу Жирнова головою військової адміністрації Києва.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський на час війни в Україні призначає головою київської міської військової адміністрації професійного військового генерала Миколи Жирнова.

Про це він заявив під час відеозвернення.

Ніч у Києві минула спокійно, але було кілька зіткнень із диверсантами – КМДАНіч у столиці та підступах до міста пройшла спокійно, було кілька зіткнень із диверсантами.

«Харків та Київ для Росії зараз найважливіші мішені. Вони йдуть до нашої столиці, так само, як і до Харкова. Тому оборона столиці сьогодні є ключовим пріоритетом для держави. Захистимо Київ – захистимо державу. Київ – це серце нашої країни, і воно має битися, і воно битиметься, щоб перемогло життя. Шановні кияни, оборона столиці – понад усе. Тому я вирішив на час війни призначити головою київської військової адміністрації професійного військового, щоб гарантувати оборону міста. Головою військової адміністрації буде генерал Микола Миколайович Жирнов», – сказав Зеленський.

Генерал Жирнов служив командувачем сил підтримки, організував інженерне забезпечення бойових дій ЗСУ у 2014-2015 роках. Наразі він у РНБО – державний експерт Служби військової безпеки.

«Віталій Кличко залишається мером Києва. У нього буде своя сфера відповідальності. І тепер це буде спільна робота мера та голови військової адміністрації. Після війни повернемо все на свої місця у столиці», – запевнив президент.

Раніше в Офісі президента спростували фейк про те, що Київ перебуває в оточенні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: