В ОПУ спростували фейк про оточення Києва російськими військами

Читать на русском
Інформація про оточення Києва російськими військами – фейк. Столицю контролюють ЗСУ, заїхати до міста можна.
president.gov.ua

Столиця України повністю контролюється українськими військами, заїхати до міста також можливо.

Про це заявив радник керівника ОПУ Михайло Подоляк, повідомляє «Слово і діло».

Ситуація напружена, але військ РФ у Києві немає – КличкоСитуація у Києві 27 лютого залишається напруженою, але російських військ у столиці немає. Військові та територіальна оборона продовжують знищувати диверсантів.

«У багатьох ЗМІ поширюється новий фейк про те, що Київ нібито оточений російськими військами. Росіяни про це можуть лише мріяти. Київ повністю контролюється українськими військами, заїзди до Києва можливі. Так, у деяких передмістях триває протистояння, точилися важкі бої. Але ми не віддамо столицю. Це наша столиця. Це – наша країна. Російським військовим тут не місце. Вони повинні покинути нашу країну і забрати з собою тисячі трупів своїх солдатів, більшість яких просто гниє в полях. Ми навіть не можемо їх порахувати та зібрати, бо бої продовжуються у багатьох місцях. Жодними фейками росіяни цю реальність не перекриють», – заявив Подоляк.

Напередодні цей фейк спростував мер Києва Віталій Кличко. «Ввечері російські інтернет-видання розповсюдили інформацію з посиланням на мене, що Київ нібито оточений і евакуація людей неможлива. І дивно, що це почали розповсюджувати українські телеграми. Не вірте брехні! Довіряйте інформацію лише з офіційних джерел», – наголосив він.

Нагадаємо, вночі у Генштабі заявили, що російська армія намагається відновити наступ на Київ через Полісся шляхом наведення понтонної переправи через річку Ірпінь у районі Демидова.

Вранці у ЗСУ розповіли, що окупант продовжив спроби прорвати оборону Києва, але пересування їхніх сил під контролем нашої армії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: