Росія перейшла у тактичний відступ під Києвом – Арестович

Читать на русском
По всій Україні зараз відносна тиша, крім Волновахи та північно-західних околиць Києва, повідомив Олексій Арестович.
kanaldom.ua

Російські окупанти «видихнулися» та перейшли у тактичний відступ під Києвом. Загалом ситуація в Україні є відносно спокійною.

Про це сьогодні на брифінгу розповів радник керівника ОПУ Олексій Арестович.

Переговори України і Росії відбудуться на кордоні з БілоруссюОлександр Лукашенко зателефонував Володимиру Зеленському. Політики домовилися про переговори на українсько-білоруському кордоні.

«Зараз по всій країні відносна тиша, крім Волновахи, яку знову взяли українські війська потужною контратакою, та північно-західних околиць Києва, де наш супротивник намагався просунутися вперед окремими групами, як у Харкові, але потрапив під вогневу поразку нашої авіації та артилерії. Частина його розгромлена, частина висувається на північ і займає оборону на рубежах 15-20-40 кілометрів від Києва, щоби наша артилерія туди не дістала. Це означає, що вони перейшли до тактичного відступу, принаймні на окремих ділянках, що не може нас не тішити», – розповів Арестович.

На думку Арестовича, противник «видихнувся» та останні боєздатні частини кинув на Київ, щоб узяти його околиці та заявити про «перемогу». «Київ та Харків. Але у Харкові його оточили та розгромили, добивають. Те саме в Києві. І це їхній тактичний відступ свідчить про те, що і цей план провалився», – додав він.

Він також повідомив, що вже сформовано іноземний легіон із добровольців, які зараз записуються для оборони України.

Нагадаємо, вранці президент України Володимир Зеленський через вторгнення Росії звернувся до народу Білорусі.

Також Зеленський запросив іноземців долучитися до територіальної оборони України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: