Україна закрила пункти пропуску через кордон із Росією та Білоруссю

Читать на русском
Пункти пропуску на кордоні з Росією та Білоруссю тимчасово закрито. Але громадяни України зможуть повернутись до країни.

Україна вирішила тимчасово закрити пункти пропуску через державний кордон із Росією та Білоруссю.

Таке рішення ухвалив Кабмін на позачерговому засіданні 26 лютого.

При цьому українці, які перебувають у Росії та Білорусі та хочуть повернутися, зможуть в'їхати в Україну спокійно та безперешкодно.

Облаштування державного кордону: скільки виділяли коштівСкільки останніми роками виділяли коштів на облаштування державного кордону – на інфографіці.

Крім того, Кабмін на засіданні встановити максимальний термін, за яким тепер проводитимуться розрахунки за поставлені соціально значущі продукти харчування українського виробництва – не більше десяти днів. Це допоможе забезпечити стабільну роботу виробників продовольства за умов воєнного стану.

«Держкордонслужба та Держмитслужба має забезпечити спрощений режим перетину державного кордону для транспортних засобів, які здійснюють доставку гуманітарної допомоги. Зі свого боку військово-цивільні адміністрації разом із Нацгвардією, Нацполіцією та ДСНС забезпечать її прийняття, розміщення та зберігання», – розповів прем'єр Денис Шмигаль.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві аграрної політики прокоментували інформацію про дефіцит продуктів в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: