У Мінагрополітики прокоментували інформацію про дефіцит продуктів

Читать на русском
Для українців немає ризиків щодо дефіциту продовольства. Підприємства готові працювати, перерозподіляють постачання відповідно до попиту.
focus.ua

Жодних ризиків для населення щодо дефіциту продовольства не існує.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко.

Він наголосив, що фейк про дефіцит продовольства в магазинах та складах поширюється для посилення паніки.

Як змінювалися ціни на базові харчі протягом останніх роківЯк змінювалися ціни на базові продукти протягом чотирьох років, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Були тимчасові збої. Але Мінагрополітики провело координаційні наради з виробниками муки, хліба, торговими мережами. Ми всіх комунікували та проговорили всі деталі щодо безперебійного постачання продовольства до міст, сіл та селищ України. Нині істотно змінився розподіл попиту на базові продукти у регіонах у зв'язку з масовими переїздами людей. Усі перебудовуються. Ми концентруємо постачання до регіонів найбільшого попиту», – розповів Лещенко.

За словами міністра, більшість підприємств з виробництва продуктів харчування працюють у штатному режимі: всі вони готові постачати українцям продовольство у всіх необхідних обсягах.

«Тому запевняю: жодних ризиків для населення не існує. Будьте спокійні! І навіть більше: наш український аграрій саме зараз, у складний час війни, продовжує виконувати свою роботу: сіє та вносить добрива, щоб хліб опинився на столах наших громадян, на столах наших військових, які героїчно та самовіддано захищають сьогодні Україну», – додав Лещенко.

Нагадаємо, раніше в ОПУ розповіли про ситуацію з паливом та товарами у містах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: