Путін висунув ультиматуми Україні: відмовитись від НАТО та Криму

Читать на русском
Для довгострокового «врегулювання ситуації» необхідно, щоб Київ визнав російську анексію Криму та відмовився від вступу до НАТО.
РИА Новости

Для довгострокового «врегулювання ситуації» необхідно, щоб Київ визнав російську анексію Криму та відмовився від вступу до НАТО.

Про це заявив президент РФ під час пресконференції у понеділок, 22 лютого.

Путін майже годину висловлював своє бачення життя в Україні: фактчекінг зверненняВолодимир Путін у зверненні цілу годину розповідав про історію України та соціально-політичну ситуацію всередині нашої країни. Фактчекінг його промови – у матеріалі.

«Ці питання ми обговорювали під час зустрічей з нашими європейськими партнерами і, власне, з нашими американськими партнерами ми теж говорили про це неодноразово. На мою думку, публічно це не звучало, але я скажу. Звичайно, питання звучить, що ж з обох боків або з боку Києва має статися, щоб ситуація, на нашу думку, вважалася врегульованою у довгостроковій європейській перспективі, і щоб ми могли жити спокійно... Ну я вам цю страшну розкрою – перше, що необхідно зробити всім, це визнати волевиявлення людей, які проживають у Севастополі та у Криму», - зазначив Путін.

За його словами, він не розуміє, чим рішення за підсумками «референдуму» у Криму відрізняється від рішення влади Косова. Путін також наголосив, що другою вимогою є те, щоб Україна сама відмовилася від вступу до НАТО та реалізувала ідею нейтралітету.

І остання, за його словами, вимога – демілітаризація України. Водночас, він додав, що вирішення проблеми Донбасу вже нібито «стало неактуальним».

Також Путін розповів, наскільки далеко може просунутися російська армія після того, як офіційно зайде на Донбас.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: