РНБО схвалила запровадження надзвичайного стану по всій Україні

Читать на русском
На всій території України, крім Донецької та Луганської областей, готуються запровадити режим надзвичайного стану.
Олексій Даніловфото РБК-Україна

На всій території України, крім Донецької та Луганської областей, готуються запровадити режим надзвичайного стану.

Про це оголосив секретар РНБО Олексій Данілов у середу, 23 лютого, після засідання відомства.

В Україні мають намір запровадити надзвичайний стан: у яких областях і що це означатиме для населенняПо всій Україні, крім двох областей, мають намір запровадити надзвичайний стан. Що це означає – у матеріалі.

За його словами, режим НС вводиться у всіх регіонах, крім Донецької та Луганської областей, оскільки там із 2014 року діє окремий правовий режим.

«На нашому житті режим НС практично ніяк не відображатиметься радикально, ситуація відпрацьовуватиметься максимально коректно», - сказав Данілов.

Він уточнив, що режим надзвичайного стану запроваджується на 30 днів. Він передбачає: посилення охорони громадського порядку, обмеження руху транспорту та його огляд, перевірки документів у громадян.

За словами Данілова, режим надзвичайного стану змінюватиметься залежно від тих чи інших територій. Суворіший режим НС буде на кордонах з Росією та Білоруссю.

При цьому рішення щодо введення комендантської години прийматимуться штабами на місцях у разі потреби.

Тепер за рішення про запровадження НС в Україні має проголосувати Верховна рада. Очікується, що нардепи розглянуть це питання вже сьогодні, після перерви.

Секретар РНБО додав, що рішення про запровадження воєнного стану в Україні поки що не ухвалювалося.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні запровадять воєнний стан лише у разі широкомасштабної війни з Росією.

З 23 лютого в Україні розпочався призов резервістів. Також у МВС повідомили, що на кордоні з РФ та Білоруссю запроваджують нові режимні обмеження.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: