Чиновникам і нардепам заборонять залишати Україну при воєнному або надзвичайному стані – депутат

Читать на русском
Якщо буде введено надзвичайний або воєнний стан в Україні, чиновникам усіх категорій і народним депутатам буде заборонений виїзд за кордон
Давид АрахаміяСлуга народу

Чиновникам і народним депутатам можуть заборонити залишати Україну в разі впровадження воєнного або надзвичайного стану. Відповідний законопроєкт буде незабаром поданий до Верховної Ради.

Про це заявив глава фракції політичної партії «Слуга народу» Давид Арахамія в коментарі журналістам, повідомляє УНІАН.

Арахамія сказав, що президент порівняв втечу з України в ці нелегкі часи з фактичною державною зрадою. Хоча юридично тікати з країни можна. Тому розроблено законопроєкт, який ліквідує цю прогалину.

Ризик вторгнення Росії: як Україна може використати ситуацію для покращення відносин зі СШАЗагроза вторгнення Росії може допомогти Україні поглибити двосторонню співпрацю зі США, особливо у сфері безпеки.

«Але потім мені Міністерство закордонних справ сказало, що це буде якимось чином сприяти можливим панічним настроям. Я це відклав. Сьогодні або завтра буду реєструвати законопроєкт» - зазначив він.

Арахамія розкрив деякі деталі майбутнього законопроєкту; так, у разі, якщо буде введено надзвичайний або воєнний стан в Україні, чиновникам усіх категорій і народним депутатам буде заборонений виїзд за кордон. При порушенні цього Закону депутатів позбавлятимуть мандатів.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський закликав депутатів і бізнесменів, які покинули Україну на тлі панічних повідомлень про можливе вторгнення Росії, повернутися в країну протягом 24 годин.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: