Держбюджет-2021: за якими видатками та доходами не виконано план

Читать на русском

За даними Державної казначейської служби, бюджет на 2021 рік було перевиконано і за доходами, і за видатками. «Слово і діло» докладно розібралося, які кошти протягом минулого року не встигли використати, а в яких сферах витратили більше, ніж було заплановано.

За минулий рік видатки бюджету становили 1 трлн 490,3 млрд грн – на 3,2% більше, ніж було закладено.

Витрати на оборону були перевиконані на 3,5%, на громадський порядок, безпеку та судову владу – на 4,2%, на економічну діяльність – на 30,1%, на охорону здоров'я – на 1,9%, на соціальний захист – на 1 ,8%, на міжбюджетні трансферти – на 1,6%.

Водночас було витрачено менше половини коштів, передбачених на житлово-комунальне господарство. Не виконали також повністю видатки на фізичний розвиток, освіту та охорону довкілля.

Доходи держбюджету в 2021 році склали 1 трлн 296,9 млрд грн – на 7,5% більше від запланованого. Перевиконання було за податковими та неподатковими надходженнями, цільовими фондами та офіційними трансфертами.

Фінансування держбюджету становило 197,9 млрд грн – трохи більше ніж 80% від запланованого. Зокрема, надходження від приватизації становлять 5,1 млрд грн – 42,5% від закладеної суми. Фінансування за борговими операціями також не було проведено у запланованому обсязі.

Нагадаємо, на інфографіці можна подивитися, з якими основними показниками ухвалили держбюджет-2022. Також ми писали, як порівняно з поточним роком змінилися витрати.

Як з 2010 року змінювався обсяг граничного та фактичного дефіциту бюджету, читайте тут.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: