Таблетки від COVID-19 розвезли областями: кому їх може призначити лікар

Читать на русском
Таблетки Молнупіравір для лікування коронавірусу вже розвезли до регіонів по всій Україні. Проте лікуватися ними зможе не кожен пацієнт.
Віктор ЛяшкоФото Слово і діло

Препарат «Молнупіравір» для лікування коронавірусу вже розвезений до регіонів по всій Україні. Проте лікуватися ним зможе не кожен пацієнт.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час брифінгу в понеділок, 21 лютого.

Пандемія коронавірусу: яких наслідків очікувати Україні у 2022 роціПіде на спад чи набере обертів? Яких наслідків слід очікувати українцям від пандемії коронавірусу у новому році – аналізував Олександр Радчук.

«Країна отримала препарат «Молнупіравір» для лікування COVID-19, і він уже розвезений до регіонів. Препарат можуть призначати лише лікарі для пацієнтів із груп ризику, тобто людям похилого віку, людям із хронічними захворюваннями», - сказав Ляшко.

Він розповів, що «Молнупіравір» призначається для запобігання переходу від легкого перебігу хвороби до середнього чи тяжкого та для зменшення ймовірності госпіталізації чи смерті.

Міністр наголосив, що препарат заборонено до продажу в аптеках, його можна отримати лише у лікаря безкоштовно.

«Молнупіравір» – це противірусний препарат прямої дії, який блокує фермент, необхідний вірусу для відтворення генетичного коду, чим запобігає розмноженню вірусу та знижує ризик тяжкого перебігу хвороби.

Нагадаємо, 18 лютого в Україну доставлено 135 тис. курсів препарату «Молнупіравір». 6 лютого прибула перша партія цих ліків – 60 тис. курсів.

У лютому в Україні також дозволили екстрене медичне застосування пігулок від коронавірусу Paxlovid.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: