В Україні дозволили застосування пігулок від коронавірусу Paxlovid

Читать на русском
В Україні дозволили екстрене медичне застосування пігулок від коронавірусу Paxlovid. Препарат призначений для пацієнтів із груп ризику.
Фото - МОЗ(архів).

В Україні дозволили екстрене медичне застосування пігулок від коронавірусу Paxlovid.

Про це повідомив очільник МОЗ Віктор Ляшко.

Пандемія коронавірусу: скільки ПЛР-тестів щомісяця роблять в УкраїніЗ початку пандемії коронавірусу в Україні зробили понад 18 млн ПЛР-тестів. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, препарат призначений для використання насамперед для пацієнтів із груп ризику з метою уникнути погіршення стану та переходу захворювання з легкого ступеня тяжкості до середнього та тяжкого.

«Оскільки лікарський засіб вже допущений до екстреного медичного застосування, ми починаємо узгоджувати графік постачання препарату до України, про який інформує додатково», — сказав міністр.

У Pfizer повідомляли, що в пацієнтів, які отримували їхній препарат невдовзі після появи симптомів захворювання, через місяць комбінована частота госпіталізацій або смертей знизилася на 89% — якщо порівняти з пацієнтами, які приймали плацебо.

Раніше Міністерство охорони здоров'я зареєструвало для екстреного застосування в Україні препарат «Молнупіравір». Це препарат прямої дії, який блокує фермент, необхідний вірусу для відтворення генетичного коду, і запобігає розмноженню вірусу та знижує ризик тяжкого перебігу хвороби.

Нагадаємо, загалом за весь час пандемії в Україні захворіло 4 637 260 людей, з них 3 866 755 одужали, померли — 103 824.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: