Верховний суд залишив без змін строк ув'язнення для ексдиректора лісгоспу

Читать на русском
Касаційний кримінальний суд розглянув і залишив без задоволення скарги на вирок двом особам, засудженим до позбавлення волі за хабарництво.

Верховний суд залишив без змін вирок колишньому керівнику державного підприємства «Ржищівський військовий лісгосп» Олександру Левківському та його пособнику Юрію Марисику, яких засудили до позбавлення волі за хабарництво.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«21 лютого Вища судова інстанція відхилила касаційні скарги адвокатів засуджених та залишила без змін вирок апеляційної інстанції, яким колишнього виконувача обов'язків директора ДП «Ржищівський військовий лісгосп» Київського обласного та по місту Києву управління лісового та мисливського господарства О. Левківського та його пособника Ю. Марисика засуджено до реального позбавлення волі», – інформує прокуратура.

Як відомо, спочатку ВАКС приговорив Левківського до 4 років позбавлення волі, а його пособника Юрія Марисика – до 3 років. За версією слідства, Левківський, перебуваючи на посаді т.в.о. директора ДП «Ржищівський військовий лісгосп», за попередньою змовою з Юрієм Марисиком, пообіцяв за одержання неправомірної вигоди здійснити вплив на ухвалення позитивного рішення щодо надання листа-погодження на виділення земельної ділянки особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Прокурор САП не погодився з таким рішенням і подав апеляційну скаргу. За її результатами, апеляційна палата ВАКС збільшила покарання для обох обвинувачених: Левківському призначили 6 років позбавлення волі, а Марисику – 5 років.

Нагадаємо, Національна поліція оголосила засудженого Марисика в розшук. Наразі його досі розшукують у зв'язку з ухиленням від виконання вироку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: