Ув'язнення ексзалізничника: Верховний суд закінчив підготовку до розгляду касації

Читать на русском
Верховний суд завершив підготовку до розгляду касаційних скарг сторони захисту на обвинувальний вирок колишньому очільнику підприємства.
Верховний суд

Верховний суд закінчив підготовку до розгляду скарги на вирок колишньому директору ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» Олександру Скорику, якого визнали винним у зловживанні службовим становищем і засудили до 4 років позбавлення волі.

Таке рішення 21 грудня ухвалила колегія суддів Касаційного кримінального суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 7 червня 2021 року антикорупційний суд визнав Скорика винним у зловживанні службовим становищем і призначив йому покарання у виді 4 років позбавлення волі та штрафу в розмірі 17 000 грн. Пізніше апеляційна палата ще зобов'язала засудженого відшкодувати збитки. Втім на ці рішення сторона захисту подала касаційні скарги.

«Закінчити підготовку та призначити касаційний розгляд кримінального провадження за касаційними скаргами захисника Сірика Євгенія Володимировича в інтересах засудженого (Олександра Скорика – ред.) на ухвалу апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 8 листопада 2021 року та засудженого (Олександра Скорика – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 7 червня 2021 року та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 8 листопада 2021 року щодо нього, у Касаційному кримінальному суді Верховного суду на 14:30 16 лютого», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією сторони обвинувачення, впродовж 2016-2017 років в. о. голови правління Скорик, всупереч вимогам законодавства, уклав завідомо невигідні для ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» договори страхування. Під час їх укладення були порушені вимоги п. 13 постанови Кабінету міністрів України №1673 від 29.11.2006 «Про стан фінансово-бюджетної дисципліни, заходи щодо посилення боротьби з корупцією та контролю за використанням державного майна і фінансових ресурсів», а також ст.75, 89 Господарського кодексу України. Крім того, договори фактично не виконувалися. В результаті таких дій, як встановило слідство, держпідприємству завдано 8,8 млн грн збитків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: