ЄС надасть Україні допомогу для екстреної медицини на тлі російської загрози

Читать на русском
Європейський союз передасть Україні допомогу та обладнання для екстреної медицини, через загрозу вторгнення Росії.
glavcom.ua

Європейський союз передасть Україні допомогу та обладнання для екстреної медицини, через загрозу вторгнення Росії.

Про це йдеться на сайті Єврокомісії.

Комісар з кризового регулювання Янез Ленарчич заявив, що ЄС повністю солідарний з українським народом, а також надає конкретну підтримку. Зокрема, країни Євросоюзу нададуть Україні допомогу для екстреної медицини.

Словенія передасть мільйон немедичних одноразових масок, 125 тисяч пар латексних рукавичок, 125 тисяч пар нітрилових рукавичок, 200 пар гумових чобіт і 10 дизельних електрогенераторів. Румунія надасть 5 тисяч упаковок знеболюючих, 5 тисяч упаковок протизапальних, 5 тисяч упаковок антибіотиків і 840 літрів дезінфікуючих засобів для обробки рук.

Військова допомога Україні: що надали країни-партнери та що ще пообіцялиСША надіслали Україні ПТРК Javelin та кілька партій зброї та боєприпасів, Велика Британія та Канада відправили своїх інструкторів.

Франція передасть намети, маски, простирадла, гігієнічні набори та передовий медичний пункт, який здатен надати допомогу 500 пораненим. Ірландія та Австрія також нададуть захисні костюми, медичні маски та дезінфектори.

Нагадаємо, Україна на тлі можливого вторгнення отримала військову допомогу від низки країн.

Естонія передала Збройним Силам України мобільний польовий шпиталь Role 2.

Додамо, що глава Християнсько-демократичного союзу Німеччини Фрідріх Мерц допустив можливість спільних європейських постачань оборонної зброї в Україну. Водночас він зазначив, що про постачання зброї тільки з Німеччини не може бути й мови.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: