ЗСУ отримали естонський мобільний шпиталь

Читать на русском
Естонія передала Збройним силам України мобільний польовий шпиталь Role 2. У ньому можна буде надати медичну допомогу на рівні бригади.
mil.gov.ua

Естонія передала Збройним Силам України мобільний польовий шпиталь Role 2.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони у вівторок, 8 лютого.

Військова допомога Україні: що надали країни-партнери та що ще пообіцялиСША надіслали Україні ПТРК Javelin та кілька партій зброї та боєприпасів, Велика Британія та Канада відправили своїх інструкторів.

Сьогодні у церемонії підписання договору дарування на військово-морській базі Сил оборони Естонії взяли участь міністр оборони Естонії Кейл Лаанет, заступник міністра оборони України Ганна Маляр та посол Німеччини в Естонії Крістіні Хохман.

«Ми високо цінуємо ту допомогу, яку нам надає Німеччина та Естонія у лікуванні наших ранених та військової медицини. Водночас ми хотіли б, щоб поранених було менше, а тому сподіваємось, що разом із цією допомогою буде розблоковано закупівлю зброї для України в Агентства НАТО з підтримки та постачання», – зазначила Маляр.

Мобільний польовий шпиталь Role 2 виробництва Естонії призначений для прискореного розгортання та використання у польових умовах, забезпечує надання медичної допомоги на рівні бригади. Усі модулі вимагають 20 хвилин на розгортання та згортання. Вони можуть використовуватися по одному, а також для обладнання польового госпіталю.

Нагадаємо, Україна на тлі можливого вторгнення отримала військову допомогу від низки країн.

Цього тижня очікується перша партія допомоги з Польщі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: