Стало відомо, скільки грошей витратили на «Дію» минулого року

Читать на русском
На підтримку та розвиток мобільного додатку Дія у 2021 році влада витратила приблизно 40 мільйонів гривень, ще 25 мільйонів – на хостинг.
Укрінформ

На підтримку та розвиток мобільного додатку «Дія» у 2021 році влада витратила приблизно 40 мільйонів гривень, ще 25 мільйонів – на хостинг.

Про це повідомив перший заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб в інтерв'ю DEV.Україна.

«Одна зі складових цих витрат - хостинг - починає коштувати дуже дорого, дорожче, ніж розробка, оскільки користувачів вже понад 14 млн, а DAU вже доходило до 2 млн. Цього року на хостинг точно буде витрачено більше сотні мільйонів грн. Ми зараз готуємо тендер, який буде оголошений в березні», – розповів Вискуб

Дія City: чому довкола проєкту розгорнулася дискусія і які пропозиції бізнесу врахувало МінцифриЧому довкола проєкту Дія Сіті розгорнуласья така велика дискусія і які пропозиції бізнесу врахувало Мінцифри в доопрацьованому законопроєкті, читайте в матеріалі «Слово і діло».

Він зауважив, що в Україні є три можливості забезпечувати хостинг – компанії Де Ново, Gigacloud, Парковий.

Нагадаємо, в Україні офіційно запустили проєкт «Дія.City». Про запровадження спеціального правового режиму оголосив президент Володимир Зеленський. За словами Зеленського, це один із найкращих правових режимів у світі. Проект «Дія.City» дозволить збільшити частку ІТ у ВВП України з 4% до 10%, а доходи галузі – до 16,5 млрд. доларів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: