У Європі погрозами зірвали марш на підтримку України — консул України

Читать на русском
Проведення ходи на підтримку України ініціювало посольство України в Чорногорії. При цьому, РФ  попросила посилену охорону свого посольства.
Ілюстративне фотоEPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Через погрози та попередження про провокації у чорногорській столиці Подгориці вирішили перенести Марш єднання на підтримку України. Його мали провести завтра, 19 лютого.

Про це розповів консул України Михайло Шматов у Фейсбуці.

Згідно зі словами українського консула, після опублікування інформації щодо проведення маршу підтримки та солідарності з Україною в Чорногорії надійшла велика кількість неприйнятних коментарів та погроз з інформацією щодо можливих провокацій.

«З метою уникнення провокацій, після консультацій з поліцією Подгориці, з метою забезпечення безпеки всіх учасників маршу, було прийнято рішення щодо перенесення дати заходу, яка буде повідомлена після оформлення відповідних дозвільних документів відповідно до ст. 10 закону Чорногорії «Про публічні зібрання», – повідомив Шматов.

Проведення Маршу єднання на підтримку України ініціювало посольство України в Чорногорії.

Убивства, напади та етнічні причини: що ставало приводом для війни за останнє століттяЩо ставало приводом для війни у ХХ та ХХІ століттях, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Водночас, після анонсу ходи, посольство РФ у Чорногорії попросило МЗС країни посилити охорону їхньої будівлі у зв’язку з проведенням маршу, а МЗС РФ обурилось через хештег «Росію має бути знищено» у дописі Шматова із анонсом маршу.

При цьому, речниця Марія Захарова натякнула, що проти російського посольства «виношують агресивні плани».

Нагадаємо, що Сенат США проголосував за резолюцію на підтримку України.

Раніше ми повідомляли, що у Києві відбувся Міжнародний марш єдності на підтримку України. Також у Харкові відбувся Марш єдності.

Окрім цього, у Чорногорії відправили у відставку проросійський уряд.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: