ВАКС повернув закордонні паспорти неофіційному помічнику нардепа Юрченка

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків обвинуваченого.
Іван Фіщенко і Олександр Юрченкофото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд повернув закордонні паспорти неофіційному помічнику народного депутата Олександра Юрченка Івану Фіщенку, яких Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«За результатами розгляду клопотань прокурора Вищим антикорупційним судом відмовлено в продовженні обов'язку здати документи для виїзду за кордон, який було покладено на спільника народного депутата», – інформує прокуратура.

Як додали у САП, відтепер Юрченко та його помічник можуть безперешкодно перетинати кордон. Антикорсуд залишив їм обом лише один обов'язок – не спілкуватися зі свідками та експертами з питань, які стосуються кримінального провадження.

Нагадаємо, за версією слідства, нардеп Олександр Юрченко у завуальованій формі (плюшки) попросив надати йому через посередника – його помічника Івана Фіщенка неправомірну вигоду у сумі 13 тисяч доларів за внесення пропозицій до проєкту Закону України «Про управління відходами» та у подальшому 200 тис. дол. для підкупу нардепів-членів відповідного комітету за голосування за подані ним пропозиції.

У середині серпня 2020 року правоохоронці зафіксували факт передачі та отримання народним депутатом через посередника першої частини обумовлених коштів. 26-27 серпня 2020 року була запланована передача другої частини коштів. Проте подальше виконання спеціального завдання було зупинене.

Як відомо, ВАКС взяв під варту Юрченка з альтернативою 3 млн грн застави. Пізніше за нього внесли гроші і він вийшов під обов'язки.

Також суд заарештував і неофіційного помічника Фіщенка з альтернативою 1 млн грн застави. Ці гроші за нього внесли і він теж вийшов із СІЗО під обов'язки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: