Стало відомо, кому запропонують поїхати на Євробачення замість Аліни Паш

Читать на русском
Оргкомітет після відмови від участі Аліни Паш провів позачергове засідання та обрав нового кандидата, якому запропонують представити Україну на Євробаченні-2022.
suspilne.media

Сьогодні відбулося позачергове засідання організаційного комітету національного відбору на участь у Євробаченні-2022. На ньому вирішили звернутися до групи Kalush Orchestra із пропозицією представляти Україну в Турині.

Про це повідомляє Суспільне.

Аліна Паш після скандалу відмовилася від участі у Євробаченні-2022Українська співачка та переможниця нацвідбору Аліна Паш зняла свою кандидатуру з участі у Євробаченні 2022 року.

Як відомо, група Kalush Orchestra посіла друге місце у фіналі та отримала 14 балів загалом, з них максимальні 8 балів від глядачів та 6 балів від суддів.

Відповідно до пункту 3.4 правил нацвідбору, організатори могли самостійно визначити представника України на Євробачення серед фіналістів, але, як зазначили, вони свідомо обрали конкурсанта з другого місця.

«Для мовника важливо зберегти довіру глядачів до пісенного конкурсу, тому Громадське пропонує групі, яка посіла друге місце у фіналі та здобула найбільшу підтримку глядачів, представити Україну на Євробаченні-2022, керуючись принципом дотримання рейтингової таблиці фіналістів національного відбору», - говорить.

Нагадаємо, Аліна Паш перемогла на національному відборі, щоби представити Україну на Євробаченні-2022. Проте пізніше з приводу її кандидатури виник громадський резонанс – співачку звинуватили у тому, що вона порушила правила конкурсу, завітавши у 2015 році до окупованого Криму через Росію.

Співачка заявила, що прибула туди не літаком, а автобусом. Паш додала, що довідки, що це підтверджують, вона надала Громадському перед фіналом нацвідбору.

15 лютого ДПСУ повідомила, що не видавала Аліні Паш довідку про законне перетин кордону з окупованим Кримом.

16 лютого Паш зняла свою кандидатуру з конкурсу. При цьому оргкомітет нацвідбору дискваліфікував співачку ще до її відмови.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: