Зеленського запросили виступити на сесії Європарламенту

Читать на русском
Президенту України Володимиру Зеленському запропонували виступити на найближчій сесії Європарламенту.
Фото - ОПУ.

Президенту України Володимиру Зеленському запропонували виступити на найближчій сесії Європарламенту.

Про це повідомляє ОПУ, після телефонної розмови заступника голови Офісу президента Ігоря Жовкви з керівником кабінету президента ЄП Алессандро Кіоккетті.

Кризова дипломатія: з ким зустрічався і кому телефонував Зеленський на тлі загрози від РосіїВолодимир Зеленський з початку року особисто зустрівся і говорив телефоном із лідерами США, Німеччини, Франції, Туреччини, Великої Британії, а також генсеком НАТО та топчиновниками ЄС.

Жовква привітав засідання в парламенті ЄС, на якому обговорювалася напруженість біля кордону України.

На засіданні, присвяченому безпеці України, європейські депутати серед іншого вирішили надати Україні фінансову допомогу. Рішення було аргументовано тим, що гіпотетичне вторгнення Росії спровокувало проблеми в українській економіці.

Нагадаємо, на початку лютого Єврокомісія схвалила надання Україні фінансової допомоги на 1,2 млрд євро, а минулого тижня Рада ЄС схвалила виділення макрофіну.

Як відомо, з початку року для зниження загрози нацбезпеці з боку Росії Україна працює над тим, щоби підтримувати високу інтенсивність дипломатичних переговорів. Читайте в матеріалі - хто уже приїжджав до України, і з ким Володимир Зеленський проводив телефонні переговори.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: