Нардепа Кузьміних примусово доставлять до суду

Читать на русском
Антикорупційний суд через неявку підозрюваного члена українського парламенту підняв питання його примусової доставки до суду.
Сергій Кузьмінихфото: Facebook

Народного депутата України від фракції «Слуги народу» Сергія Кузьміних примусово доставлять до Вищого антикорупційного суду на судове засідання, в якому йому мають обрати запобіжний захід.

Таке рішення 17 лютого ухвали слідчий суддя ВАКС Олег Ткаченко, повідомляє «Слово і діло».

«Здійснити привід підозрюваного Сергія Кузьміних у судове засідання, яке призначене на 10:00 24 лютого 2022 року в приміщенні Вищого антикорупційного суду», – оголосив суддя.

Сергій КузьмінихНародний депутат України

Суд доручив здійснити привід Кузьміних до суду працівникам Національного антикорупційного бюро, а контроль за виконання ухвали – на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

Як відомо, НАБУ викликало до себе нардепа Кузьміних на 29, 30 січня та 1 лютого, проте той не з'явився. Його адвокат повідомив, що підозрюваний перебуває в закладі охорони здоров'я. Однак жодних документальних підтверджень того, що політик не може покидати заклад слідству не було надано. Тому НАБУ знову викликало Кузьміних на 10:00 3 лютого, втім він знову не з'явився. Тож детектив оголосив його в розшук. Після Кузьміних сам прийшов з адвокатом до НАБУ, де його затримали.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили на одержанні неправомірної вигоди нардепа від СН Кузьміних. За даними слідства, він отримав 558 тисяч гривень за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області.

Детективи НАБУ не змогли затримати депутата, оскільки на це потрібен дозвіл слідчого судді. У нього провели слідчі дії, зокрема, обшуки. Пізніше генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру нардепу Кузьміних у зловживанні впливом. Вона зазначила, що депутата підозрюють у скоєнні кримінального правопорушення з використанням своїх службових повноважень і впливу. Йдеться про правопорушення в сфері медицини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: