Справа Кузьміних: обрання запобіжного заходу перенесли на 11 лютого

Читать на русском
Засідання мало розпочатися ще вдень, але адвокат просила провести суд по відеоконференції. Суддя відмовив та викликав Кузьміних на 16:00.
фото: Facebook

У вівторок, 8 лютого, ВАКС оголосив перерву у засіданні у справі народного депутата Сергія Кузьміних, якого звинувачують у хабарництві.

Під час трансляції засідання суду стало відомо про те, що обрання запобіжного заходу перенесли на 11 лютого.

Засідання мало розпочатися ще вдень, але адвокат просила провести суд по відеоконференції. Суддя відмовив та викликав Кузьміних на 16:00.

Народний депутат прибув, але засідання розпочалося з клопотання про відведення секретаря. У відводі було відмовлено, після чого суддя оголосив перерву.

Як відомо, НАБУ викликало до себе нардепа Кузьміних на 29, 30 січня та 1 лютого, проте той не з'явився. Його адвокат повідомив, що підозрюваний перебуває у закладі охорони здоров'я. Однак жодних документальних підтверджень того, що політик не може залишати заклад слідству не було надано. Тому НАБУ знову викликало Кузьміних на 10:00 3 лютого, втім він знову не з'явився. Тож детектив оголосив його в розшук. Після Кузьміних сам прийшов з адвокатом до НАБУ, де його й затримали.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили на одержанні неправомірної вигоди нардепа від СН Кузьміних. За даними слідства, він отримав 558 тисяч гривень за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області.

Детективи НАБУ не змогли затримати депутата, оскільки на це потрібен дозвіл слідчого судді. У нього провели слідчі дії, зокрема, обшуки. Пізніше генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру нардепу Кузьміних у зловживанні впливом. Вона зазначила, що депутата підозрюють у скоєнні кримінального правопорушення з використанням своїх службових повноважень і впливу. Йдеться про правопорушення в сфері медицини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: