Оновлений президентський рейтинг: кого українці підтримують найбільше

Читать на русском
Новий президентський рейтинг. Найбільше голосів українців отримали Володимир Зеленський та Петро Порошенко. Розрив між ними скоротився.
Фото Слово і діло

Якби вибори президента України проходили у першій половині лютого 2022 року, то найбільше голосів отримали б Володимир Зеленський. З невеликим розривом на другому місці – Петро Порошенко.

Такими є результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 5-13 лютого.

Рейтинговий ребус: як повернення Порошенка вплине на баланс сил між владою та опозицієюПідозра Петру Порошенку у державній зраді та його гучне повернення в Україну – події, які напевне позначаться на рейтингах політичних сил. Яка зі сторін отримає більше політичних дивідендів – аналізував політолог Олександр Радчук.

Так, Зеленський залишається лідером рейтингу. Він набрав 25% голосів серед тих, хто визначився з вибором. Петро Порошенко – 21,8%.

Далі йдуть Юлія Тимошенко – 11,8%, Юрій Бойко – 8,3%, Дмитро Разумков – 7,2%, Євген Мураєв – 6,5%, Ігор Смешко – 6,1%, Володимир Гройсман – 4,8%, Олег Ляшко – 3,9%. Інші кандидати мають нижчу підтримку.

Як зазначають соціологи, порівняно з груднем 2021 року лише у разі Бойка простежується статистично значуще (понад похибки) зростання рейтингу. У решті випадків різниця в рейтингу в межах похибки.

«Крім того, доцільно звернути увагу на скорочення розриву між Зеленським та Порошенком – якщо у грудні різниця становила 7,4% (серед тих, хто визначився з вибором), то зараз різниця – 3,3%», - додали в КМІС.

Нагадаємо, у січневому рейтингу також лідирував Зеленський.

Бізнесмен Ігор Коломойський заявив, що в Україні новим кандидатом у президенти може бути хтось із журналістів та медійної сфери. Наприклад, ведуча Наталія Мосейчук.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: