З'явився новий президентський рейтинг: хто лідирує в опитуванні

Читать на русском
Соціологи склали оновлений президентський рейтинг в Україні. Хто у трійці лідерів серед політиків зараз.
фото Цензор.НЕТ

Соціологи склали оновлений президентський рейтинг. Лідерство утримує Володимир Зеленський. Далі йдуть Петро Порошенко та Юлія Тимошенко.

Дослідження провела соціологічна служба Центру Разумкова спільно із Фондом «Демократичні ініціативи» імені І. Кучеріва з 17 по 22 грудня.

Рейтингові фальстарти: чи допрацюють відведений строк парламент і президентУтримання влади – непростий процес. Особливо, якщо йдеться про утримання монопольного становища за демократичними процедурами. Можливі політичні сценарії конструював політолог Олександр Радчук.

«Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримав би В. Зеленський (17,5% усіх опитаних або 24% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме). Мають намір проголосувати за П. Порошенка відповідно 11% і 16% опитаних, за Ю. Тимошенко ˗ відповідно 8% і 10%, за Ю. Бойка − відповідно 7,5% і 9%, за Д. Разумкова ˗ відповідно 7% і 9%», - сказано у повідомленні.

Далі йдуть – І. Смешко, Є. Мураєв, В. Гройсман та С. Притула.

Соціологи зазначили, що порівняно з листопадом 2021 року зросла електоральна підтримка Разумкова (з 5,5% до 7% серед усіх опитаних) та Є.Мураєва (з 4% до 5%).

«В. Зеленський у разі електорального суперництва у другому турі з П. Порошенком отримав би 23% голосів усіх опитаних або 50% голосів тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме», - сказано у матеріалі.

Нагадаємо, раніше було оприлюднено рейтинг партій. Також ми писали, яким був президентський рейтинг тиждень тому за даними соціологічної групи «Рейтинг».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: