Україна запросила міжнародну допомогу в НАТО

Читать на русском
На випадок масштабних надзвичайних ситуацій, які можуть загрожувати мирному населенню, Україна запросила допомогу НАТО.

На випадок масштабних надзвичайних ситуацій, які можуть загрожувати мирному населенню, Україна запросила допомогу в НАТО.

Про це повідомляє офіційний сайт Альянсу.

Відомо, що Україна просить надати автокрани, бульдозери, спецмашини радіаційної та хімічної розвідки та іншу техніку.

Україна в НАТО: як політики обіцяють наблизити країну до членства та що зробити не вдалосяВолодимир Зеленський обіцяв референдум щодо членства України у НАТО. Партія Євросолідарність у програмі обіцяла сприяти отриманню ПДЧ вже у 2023 році.

«Державна служба України з надзвичайних ситуацій готується до масштабних надзвичайних ситуацій різного характеру, які можуть торкнутися мирного населення. Відповідно до зазначених процедур 15 лютого 2022 року EADRCC (Євроатлантичний координаційний центр реагування на стихійні лиха, - ред.) отримав запит про міжнародну допомогу від України», - йдеться у повідомленні.

У запиті українська сторона зазначила, що розраховує на постачання 10 автокранів вантажопідйомністю не менше ніж 35 тонн, 10 гусеничних бульдозерів, 10 екскаваторів, 10 тягачів, 10 повнопривідних вантажівок.

Також у документі Україна просить надати 70 пікапів, 30 позашляховиків, 6 машин розмінування з дистанційним керуванням, 31 спецмашину радіаційної та хімічної розвідки, спеціальні аварійно-рятувальні водолазні станції, тощо.

Раніше Рада закликала світову спільноту не визнавати самопроголошених утворень в ОРДЛО.

Також нагадаємо, Пристайко припустився відмови України від вступу до НАТО, в МЗС відреагували.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: