День любові до виборця: які обіцянки перевиконали політики

Читать на русском
До Дня святого Валентина відео – як українські політики радують виборців та перевиконують свої обіцянки.
Слово і діло

Сьогодні найромантичніше свято року – День святого Валентина. Прояви кохання бувають різними, і виконання обіцянок можна назвати одним із них. На відео «Слово і діло» на честь свята – випадки, коли політики виявляли любов до своїх виборців – не просто виконували, а перевиконували обіцяне.

Робити більше, ніж обіцяєш: які обіцянки «перевиконали» політикиСлово і діло

Президент Володимир Зеленський обіцяв за 2021 рік придбати 450 автомобілів швидкої допомоги. Але зрештою провели централізовану закупівлю 622 машин.

Для дітей також постаралися: глава держави обіцяв закупити 100 шкільних автобусів, але місцеві органи придбали 221 автобус на загальну суму 404 млн грн.

Заступник керівника ОПУ Кирило Тимошенко «закоханий» у програму «Велике будівництво». Минулого року він обіцяв відремонтувати 4,5 тисячі кілометрів доріг державного значення та 2 тисячі кілометрів доріг місцевого значення. План було перевиконано: відремонтували 5 тисяч 98 кілометрів та 2 тисячі 190 кілометрів доріг.

Крім того, будівельно-ремонтні роботи провели на 250 мостах замість обіцяних Тимошенко 150.

Міністр спорту Вадим Гутцайт обіцяв до кінця 2021-го відкрити 600 «Активних парків» – локацій, де біля спортивних елементів розміщені QR-коди з доступом до онлайн-тренувань. Відкрили до кінця року 606 парків, перевиконання невелике, але приємно.

Столичний голова Віталій Кличко перевиконав свою обіцянку щодо встановлення сучасних LED-світильників на вулицях – замість 50 об'єктів встановили на 65.

Мер Вінниці Сергій Моргунов обіцяв встановити 35 лавок на прибудинкових територіях. Менш ніж за рік з'явилося аж 57 нових.

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко пообіцяла, що її фракція внесе постанову про скасування податкового законопроєкту №5600. Але замість однієї фракція внесла аж три постанови – усі їх згодом відхилили.

Нагадаємо, на інфографіці «Слово і діло» можна подивитися, які безглузді обіцянки політики давали протягом 2021 року.

Також ми робили добірку «гелловінських» обіцянок українських політиків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: