Північна Корея провела нові випробування гіперзвукової ракети – ЗМІ

Читать на русском
Запущена північнокорейськими військовими ракета вдало пролетіла тисячу кілометрів і вразила навчальну ціль
Ілюстративне фотоReuters

КНДР провела чергове випробування власної гіперзвукової ракети. Випробування було настільки важливим, що його відвідав особисто лідер КНДР Кім Чен Ин.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на державні ЗМІ Північної Кореї.

Китай випробував новітню гіперзвукову ракету-носій ядерної боєголовки – ЗМІПри цьому в самому Китаї тримали випробування в найсуворішому секреті, хоча зазвичай про такі запуски китайська влада повідомляла заздалегідь

Згідно з повідомленнями ЗМІ, це було перше відвідування військових навчань і випробувань лідером КНДР в новому 2022 році. Офіційна газета правлячої партії опублікувала фотографії Кім Чен Ина на місці випробувань. Аналітики західних країн стверджують, що запущений був той же снаряд, що і минулого тижня - просто тоді не вдалося ідентифікувати запущену ракету.

«Випробувальний запуск мав на меті остаточної перевірки загальних технічних характеристик розробленої системи гіперзвукової зброї. Висока маневреність гіперзвукової ракети була більш яскраво підтверджена під час останнього тестового запуску» - заявило північнокорейське інформаційне агентство ЦТАК, додавши, що ракета успішно пролетіла тисячу кілометрів і вразила навчальну мету.

Нагадаємо, що Північна Корея 5 січня провела ракетне випробування - перше у 2022 році. При цьому тип випущеного в бік Японського моря снаряда встановити не вдалося.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: