Китай випробував новітню гіперзвукову ракету-носій ядерної боєголовки – ЗМІ

Читать на русском
При цьому в самому Китаї тримали випробування в найсуворішому секреті, хоча зазвичай про такі запуски китайська влада повідомляла заздалегідь
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Китай ще в серпні випробував гіперзвукову ракету, яка здатна нести ядерну головну частину, сильно шокувавши американську розвідку. При цьому ракета здатна облетіти планету на низькій орбіті та зайти на ціль з боку, де найслабше протиракетне прикриття.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, знайомі з випробуваннями, а також телеканал Al Jazeera.

За даними джерел видання, ракета облетіла Землю по низькій орбіті, після чого вразила район цілі. Хоча вона не потрапила в саму ціль, відхилившись від неї на 32 кілометри, розвідка США виявилася захоплена зненацька. Джерела, знайомі з розвідувальними даними, підтвердили, що Китай виявився більш просунутим в області розробки гіперзвукової зброї, ніж очікували в США. При цьому в самому Китаї тримали випробування в найсуворішому секреті, хоча зазвичай про такі запуски китайська влада повідомляла заздалегідь.

Представник Пентагону Джон Кірбі заявив, даючи коментар, заявив, що в Міністерстві оборони не коментуватимуть деталі звіту, але військове відомство США стурбоване можливостями Китаю. Також Кірбі звинуватив Китай у нагнітанні міжнародної напруженості шляхом проведення випробувань настільки потужної та високотехнологічної зброї.

Нагадаємо, що в самих США планується провести серію випробувань новітньої гіперзвукової зброї. Протягом наступних 18 місяців військові США проведуть щонайменше три тестових пуски гіперзвукових ракет наземного базування перед тим, як у 2023 році поставити їх на озброєння.

Крім того, армія США планує в період з 20 по 29 жовтня випробувати в Тихому океані нову ракету, тип якої невідомий. Про наміри американських військових свідчать дані системи навігаційного попередження для пілотів і моряків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: