Німеччина в умовах санкцій постачає РФ товари подвійного призначення – ЗМІ

Читать на русском
Німецькі компанії минулого року постачали Росії велику кількість товарів, які можуть використовуватися у військових цілях.
Getty Images

Німецькі компанії минулого року постачали Росії велику кількість товарів, які можуть використовуватися у військових цілях.

Про це пише WELT AM SONNTAG.

Відомо, що в Німеччині 2020 року видали 673 ліцензії на експорт так званих товарів подвійного призначення в Росію. Їхня вартість склала майже 366 мільйонів євро.

Зазначимо, що це товари, які можна використовувати як у цивільних, так і у військових цілях. До них відносяться машини, які можна використовувати у виробництві зброї, технології для будівництва літаків або певні хімічні речовини.

«У 2020 році Росія була четвертою країною-одержувачем таких товарів з Німеччини після Китаю з 1,6 мільярда євро, США з мільярдом євро і Бразилії з 371 мільйоном євро. Україна, з іншого боку, отримує лише невелику кількість товарів подвійного призначення з Німеччини. У 2020 році їх вартість становила 17 мільйонів євро», – пишуть у виданні.

Про які саме товари йдеться у справі Росії точно не відомо.

Нагадаємо, глава Християнсько-демократичного союзу Німеччини Фрідріх Мерц допустив можливість спільних європейських постачань оборонної зброї в Україну. Водночас він зазначив, що про постачання зброї тільки з Німеччини не може бути й мови.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: