Україна скликає надзвичайну зустріч в ОБСЄ

Читать на русском
Україна скликає надзвичайну зустріч у рамках ОБСЄ після того, як Росія проігнорувала запит за Віденським документом ОБСЄ щодо надання роз’яснень військової активності РФ.
фото МЗС України

Україна скликає надзвичайну зустріч у рамках ОБСЄ після того, як Росія проігнорувала запит за Віденським документом ОБСЄ щодо надання роз’яснень військової активності РФ вздовж кордону з Україною та в тимчасово окупованому Криму.

Про це заявив у Twitter міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Росія не відповіла на наш запит за Віденським документом. Ми робимо наступний крок. Україна скликає зустріч з РФ та всіма державами-учасницями протягом наступних 48 годин для обговорення посилення та переміщення військ РФ уздовж нашого кордону та у тимчасово окупованому Криму», - повідомив Кулеба.

За словами міністра, якщо Росія серйозно ставиться до своїх слів про неподільність безпеки на просторі ОБСЄ, «вона має виконати свої зобов’язання щодо військової прозорості задля зниження напруги та зміцнення безпеки для всіх держав-учасниць».

Нагадаємо, 11 лютого Україна зажадала від Росії протягом 48 годин надати інформацію щодо військової діяльності біля кордонів країни та у тимчасово окупованому Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: