США передали українським прикордонникам 40 позашляховиків

Читать на русском
Позашляховики застосовуватимуться українськими прикордонними військами для патрулювання великих і важкодоступних прикордонних районів
Нові позашляховики ДПСУFacebook

У розпорядження Державній прикордонній службі України (ДПСУ) від США у вигляді військової допомоги надійшло 40 повнопривідних вантажівок Mitsubishi. Їх можна застосовувати в першу чергу для патрулювання важкодоступних ділянок кордону.

Про це повідомляє Посольство США в Україні.

Військова допомога Україні: що надали країни-партнери та що ще пообіцялиСША надіслали Україні ПТРК Javelin та кілька партій зброї та боєприпасів, Велика Британія та Канада відправили своїх інструкторів.

«Ця техніка є частиною пакету невідкладної допомоги ДПСУ в розмірі 20 мільйонів доларів США і допоможе у виконанні життєво важливих правоохоронних функцій у відповідь на агресію Росії» - сказано в повідомленні.

Позашляховики застосовуватимуться українськими прикордонними військами для патрулювання великих і важкодоступних прикордонних районів. Також ДПСУ отримали переносні споруди, засоби радіозв'язку, індивідуального захисту, намети та інше обладнання.

Нагадаємо, 1 лютого в Україну з США прибув сьомий за рахунком літак, який доставив ще 85 тонн боєприпасів. Всього Україна отримала 500 тонн оборонних боєприпасів зі Штатів.

Раніше в США пообіцяли Україні виділити ще більше зброї у разі ескалації з боку РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: