У МОЗ заявили про «критично низький» рівень охоплення вакцинацією від поліомієліту

Читать на русском
Станом на сьогодні в Україні критично низький рівень охоплення вакцинацією від поліомієліту - тільки 80% дітей віком до одного року отримали три дози щеплення за необхідних 95%.
Українська правда

Станом на сьогодні в Україні «критично низький рівень» охоплення вакцинацією від поліомієліту - тільки 80% дітей віком до одного року отримали три дози щеплення за необхідних 95%.

Про це пише пресслужба МОЗ у Twitter у середу, 9 лютого.

За інформацією відомства, поліомієліт може загрожувати невакцинованим або не повністю вакцинованим дітям невиліковним паралічем і навіть смертю.

Календар щеплень: від яких захворювань обов’язково вакцинують у різних країнахКожна країна дотримується рекомендацій ВООЗ, але складає свій перелік обов’язкових щеплень. Ми подивилися кілька з них.

«Ліків від цієї хвороби не існує, єдиним і безальтернативним захистом від хвороби є щеплення. У матеріалі для батьків ви дізнаєтесь, що спричиняє поліо, якими можуть бути наслідки хвороби, як захистити дитину та про вакцини від поліомієліту», - повідомили в МОЗ.

Раніше МОЗ вирішило посилити епідеміологічний нагляд для запобігання спалахам поліомієліту - насамперед слідкуватимуть за випадками гострого млявого паралічу (ОВП).

Зазначимо, у 12-річної школярки на Закарпатті виявили поліомієліт. Дівчинка перебуває у лікарні, у неї паралізувало ногу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: