У МОЗ підрахували, скільки нещеплених громадян усунули від роботи

Читать на русском
Станом на 7 лютого було відсторонено 7 531 нещепленого співробітника органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств та лікарень.
Радіо Свобода

В Україні від роботи вже усунули понад 7,5 тисяч неприщеплених від коронавірусу працівників органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств та медиків.

Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін під час брифінгу у вівторок, 8 лютого.

Тисяча за вакцинацію: як купити ліки та на що можуть витратити гроші підліткиХто і як може витратити тисячу за вакцинацію на ліки, на які послуги тисячу можуть витратити підлітки – у матеріалі.

З 31 січня набув чинності наказ МОЗ про обов'язкову вакцинацію від коронавірусу медиків, комунальників та місцевих чиновників. Після цієї дати від роботи мають усувати без збереження зарплати тих, хто не зробив хоча б одного щеплення.

Станом на 7 лютого було відсторонено 7 531 нещепленого співробітника органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств та лікарень. Зокрема:

  • 4578 - співробітників комунальних підприємств;
  • 2 136 – працівників сфери охорони здоров'я, у тому числі 216 лікарів, 764 медсестер, 1 155 осіб із числа господарського та адміністративного персоналу;
  • 817 – представників органів місцевого самоврядування.

«Всього в Україні в закладах охорони здоров'я (комунальних та державних) зараз працюють понад 755 тисяч працівників. Відсторонено – 2136 працівників, тобто приблизно 0,2%», - додав Кузін.

Раніше ми повідомляли, що вакциновані українські пенсіонери безкоштовно отримають смартфон.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: