«Цифрове народовладдя»: у «Дії» запустили дебютне опитування

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський запустив дебютне цифрове опитування у додатку Дія. Поки що там два питання.
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський запустив дебютне цифрове опитування у додатку «Дія» як частину цифрового народовладдя.

Про це він оголосив на презентації нових цифрових послуг Diia Summit у вівторок у Києві.

Цифровізація довіри: чи готові українці до виборів онлайнЗа яких умов онлайн-голосування зможе стати ефективним елементом виборчої реформи, і чи не призведе прискорене запровадження такої системи більше негативу, аніж позитиву для демократичних процесів ‒ аналізував політолог Олександр Радчук.

«Держава у смартфоні для всіх, можливість впливати на процеси в державі для всіх, і не лише через класичні інструменти, а й застосовуючи сучасні технології – це народовладдя у максимально широкій формі: офлайн та онлайн. І сьогодні ми робимо перший крок на шляху до цього», – сказав він.

За словами президента України, в «Дії» запускається опитування, як перший інструмент електронної демократії, який дозволить дізнатися думку людей з будь-якого питання в режимі реального часу.

Зеленський озвучив перше питання: «Яка з нових послуг у «Дії» є найкориснішою: зміна місця реєстрації, довідка про несудимість, належний користувач чи опитування».

Ще одним питанням у «Дії» стане вибір назви для нової послуги – видача безкоштовних смартфонів вакцинованим українцям віком від 60 років.

Варіанти відповідей такі: «Бабусяфон», «єДідусь і єБабуся», «єСмартфон».

Президент додав, що опитування вже доступні в Дії, а також анонсував наступні опитування.

Нагадаємо, сьогодні на «Diia Summit» Зеленський заявив, що вакциновані українські пенсіонери безкоштовно отримають смартфон. Програма стартує навесні.

Також він офіційно оголосив про запуск «Дія.City».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: