Мінцифри найближчим часом запустить послугу «єЗахист» у «Дії»

Читать на русском
На порталі Дія найближчим часом з'явиться послуга єЗахист – сервіс, який повідомлятиме українців про наявність інформації про них у реєстрах.
Михайло Федоров/Telegram

На порталі «Дія» найближчим часом з'явиться послуга «єЗахист» – сервіс, який повідомлятиме українців про наявність інформації про них у реєстрах.

Цю функцію сьогодні, 22 січня, анонсував міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він зазначив, що у сервісі українці зможуть дізнатися базові правила кібербезпеки. Наступним кроком буде запуск сервісу, який надсилатиме українцям повідомлення, коли чиновник перевіряє їхні дані в реєстрі.

Коментуючи «злив даних українців», глава Мінцифри наголосив, що додаток «Дія» не зберігає персональні дані користувачів. За його словами, міністерство почало працювати над усіма цими випадками.

Кібератака на держструктури України: що сталося та хто може стояти за нападомНа сайти держорганів України було скоєно кібератаку. Чи може бути до цього причетна Росія з огляду на те, що на Заході попереджали про такий розвиток подій.

«Ми блокуємо такі ресурси та знаходимо кошти інвестувати на захист реєстрів, щоб ваші дані були під контролем», – запевняє Федоров.

Нагадаємо, невідомий виставив на продаж нібито персональні дані громадян України з державного сервісу «Дія». У Міністерстві цифрової трансформації назвали це «продовженням гібридної війни».

Додамо, в ніч проти 14 січня сталася глобальна хакерська атака на держсайти України. Не працювали сайти МОН, МЗС, ДСНС, Кабміну, Міненерго, сайт «Дія».

СБУ разом із Держспецзв'язку та Кіберполіцією розслідують причетність спецслужб РФ до цієї кібератаки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: