ВАКС зобов'язав примусово привезти обвинуваченого луцького суддю у відставці

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув питання примусового приводу обвинуваченого служителя Феміди у відставці і задовольнив його.

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро примусово доставити в засідання суддю Луцького міськрайонного суду Волинської області у відставці Олега Ющука, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в зловживанні впливом.

Таке рішення 1 лютого ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Здійснити привід обвинуваченого (Олега Ющука – ред.) у судове засідання на 8 лютого о 12:30 до ВАКС. Виконання ухвали про здійснення приводу обвинуваченого доручити НАБУ. Контроль за виконанням приводу покласти на прокурорів САП, які входять до групи прокурорів у даному кримінальному провадженні», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 26 жовтня антикорупційний суд наклав на свідка у справі грошове стягнення в розмірі 2270 грн за неявку в це засідання.

За версією обвинувачення, суддя у відставці Ющук за 500 доларів пообіцяв особі, стосовно якої було складено протокол за керування автівкою у нетверезому стані, вплинути на ухвалення рішення своїм колегою. Останній, на виконання домовленостей, нібито мав закрити справу відносно порушника. За даними слідства, 15 березня 2018 року суддя повідомив про необхідність передачі предмету неправомірної вигоди третій особі, якою виявився адвокат.

Нагадаємо, 20 березня 2018 року судді Луцького міськрайонного суду Волинської області повідомили про підозру. Суд відпустив його під особисте зобов'язання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: