Суд продовжив обов'язки судді Чернігівського окружного адмінсуду

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного суддю.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 1 квітня строк дії обов'язків, покладених на суддю Чернігівського окружного адміністративного суду Дмитра Лобана, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 1 лютого ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, апеляційна палата ВАКС заарештувала суддю Лобана з альтернативою майже 1 млн грн. Ці гроші за нього внесли і він вийшов із СІЗО. Також на підозрюваного поклали такі обов'язки: прибувати за кожним викликом та вимогою; не відлучатися з Чернігова без дозволу; утримуватися від спілкування зі свідками; повідомляти про зміну свого місця проживання та здати на зберігання закордонні паспорти.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП просив їх продовжити ще на два місяці. Суддя клопотання задовольнив. «Клопотання прокурора САП – задовольнити. Продовжити підозрюваному (Дмитру Лобану – ред.) строк дії обов'язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК, на два місяці до 1 квітня 2022 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, 9 листопада детектив НАБУ і прокурори САП викрили на одержанні неправомірної вигоди суддю Чернігівського окружного адміністративного суду Дмитра Лобана. Його також затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, тобто одразу після скоєння кримінального правопорушення.

Вже 10 листопада в Офісі генерального прокурора вказану підозри підписали та її вручили прокурори САП за дорученням керівництва ОГП. Як встановило слідство, суддя попросив та одержав неправомірну вигоду за ухвалення рішення в адміністративній справі на користь позивача. Служитель Феміди одержав кошти двома траншами: 7 тисяч доларів авансом, до винесення потрібного рішення, і $13 тис. – за фактом виконаної домовленості.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: