ВР найближчим часом ухвалить низку законів про цифровізацію – Стефанчук

Читать на русском
Верховна рада України найближчим часом планує ухвалити низку законів для цифровізації послуг.
rada.gov.ua

Верховна Рада України найближчим часом планує ухвалити низку законів для цифровізації послуг.

Про це повідомив спікер парламенту Руслан Стефанчук у ході «Дія Саміт» у вівторок, 8 лютого, у Києві.

Цифровізація довіри: чи готові українці до виборів онлайнЗа яких умов онлайн-голосування зможе стати ефективним елементом виборчої реформи, і чи не призведе прискорене запровадження такої системи більше негативу, аніж позитиву для демократичних процесів ‒ аналізував політолог Олександр Радчук.

«Парламент продовжує свою роботу над цифровізацією. Наразі триває робота над надзвичайно важливими законами. Зокрема, «Про хмарні послуги», «Про електронне резидентство», портфель законів про кібербезпеку та легалізацію баг-баунті та пентестів, закон «Про електронний перепис» тощо. І всі ці закони ми плануємо прийняти вже найближчим часом», - сказав він.

Стефанчук додав, що також у 2022 році Рада планує оновити законодавство щодо захисту персональних даних та електронних довірчих послуг.

Нагадаємо, Україна стане другою країною у світі, яка проведе перепис населення у співпраці з американською компанією Apple. Він пройде у 2023 році.

Сьогодні під час «Дія Саміт» президент Володимир Зеленський пообіцяв безкоштовний смартфон кожному вакцинованому пенсіонеру в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: