«Знайшли проект рішення»: Кулеба обговорив поставки зброї з головою МЗС Німеччини

Читать на русском
Міністри закордонних справ України Дмитро Кулеба та Німеччини Анналена Бербок обговорили питання поставок в Україну оборонного озброєння.
скрін з відео

Міністри закордонних справ України Дмитро Кулеба та Німеччини Анналена Бербок обговорили питання поставок в Україну оборонного озброєння та «знайшли і точки дотику, і проект рішення».

Про це заявив Кулеба на пресконференції з Бербок у Києві у понеділок, 7 лютого.

Військова допомога Україні: що надали країни-партнери та що ще пообіцялиСША надіслали Україні ПТРК Javelin та кілька партій зброї та боєприпасів, Велика Британія та Канада відправили своїх інструкторів.

«Щодо питання зброї, то так, безумовно, ми про це говорили. Як ми не могли про це не говорити? Але дуже важливо, що сьогодні ми, скажу дипломатично, сьогодні ми говорили не лише про те, що Німеччина не може зробити з тих чи інших причин, а й про те, що Німеччина може зробити і те, що вона має намір зробити для підтримки України конкретно у сфері оборони та безпеки», - сказав Кулеба.

Він наголосив, що міністри мали відверту розмову з цього питання.

«У нас справді тут позиції відрізняються. Але наше завдання з Анналеною полягає не в тому, щоб лаятись, а в тому, щоб шукати точки дотику та рішення. Думаю, що сьогодні ми знайшли і точку дотику, і проект рішення. Тепер чекатимемо на крок німецького уряду», - додав Кулеба.

Нагадаємо, Німеччина знову відмовилася поставляти Україні оборонну зброю.

Раніше ФРН погодилася надіслати для ЗСУ 5 тисяч військових касок.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: