Зіткнення в Пакистані: після атаки повстанців за три дні вбито 29 людей

Читать на русском
Відповідальність за напади взяла на себе Белуджська визвольна армія, що визнана в багатьох країнах терористичною організацією.
Ілюстративне фотоРадіо Свобода

У Пакистані двадцять бойовиків і дев'ять військовослужбовців були вбиті за останні три дні під час нападів на два військові пости в провінції Белуджистан.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що напади, найбільші протягом останніх років із боку етнічних белуджських повстанців, розпочалися у середу, 2 лютого. Відповідальність за напади взяла на себе Белуджська визвольна армія (BLA), що визнана в багатьох країнах терористичною організацією.

«Під час операцій в Панджгурі та Наускі вбито загалом 20 бойовиків. Сьогодні сили безпеки завершили операцію із зачистки», - йдеться в заяві військових.

При цьому, BLA також опублікувала заяву, в якій вказала про те, що «всі цілі успішно досягнуті». Повідомляється, що 16 бойовиків «пожертвували собою під час атак».

Тероризм у світі: які країни постраждали найбільшеДва роки поспіль до трійки лідерів за рівнем тероризму входять Афганістан, Ірак і Нігерія. Детальніше – на інфографіці.

Варто зазначити, що етнічні белуджські партизани десятиліттями борються з урядом Пакистану, вимагаючи створення окремої держави.

Нагадаємо, що у Пакистані через сильний снігопад загинули понад 20 туристів.

Раніше ми повідомляли, що в Афганістані таліби вбили десятки колишніх військових і чиновників.

Напередодні вперше з моменту захоплення влади «Талібан» прибув в Європу для переговорів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: