Президент Чехії виступив проти спрямування військових НАТО до України

Читать на русском
Президент Чехії Мілош Земан виступив проти направлення військовослужбовців НАТО в Україну, оскільки вона не входить до Альянсу.
Reuters

Президент Чехії Мілош Земан виступив проти направлення військовослужбовців НАТО в Україну, оскільки вона не входить до Альянсу.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу CNN Prima news.

Він заявив, що Україна не є частиною НАТО, тому направлення військовослужбовців туди вважає недоцільним. Земан також зазначив, що зараз він вважає нинішню напруженість словесною війною з обох сторін і хотів би, щоб вона залишалася такою.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

«Якщо порівняти плюси і мінуси, так як вони не нерозумні, виходить, що вони постраждають», – розповів він та додав, що не підтримає відправку чеських військ до східних кордонів НАТО.

Нагадаємо, через зростання агресії Росії, Великобританія відправила в Україну понад 100 елітних спецназівців. Тепер вони зможуть навчити українських військових тактиці боротьби з повстанцями, снайперській стрільбі та диверсіям.

Додамо, британські війська за наказом прем'єр-міністра Бориса Джонсона почали розгортання в Європі в рамках відповіді на російську загрозу, яка нависла над Україною та країнами Східної Європи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: