В Україну прибула перша партія ліків проти COVID

Читать на русском
Сьогодні, 6 лютого, до України прибула велика партія таблеток від COVID-19 виробництва американської фармацевтичної компанії Merck Sharp&Dohme.
kmu.gov.ua

Сьогодні, 6 лютого, до України прибула велика партія таблеток від COVID-19 виробництва американської фармацевтичної компанії Merck Sharp&Dohme.

Про це повідомляє міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Мова йде про 60 тисяч курсів препарату «Молнупіравір». Вони мають допомогти в боротьбі з COVID-19 і зберегти життя пацієнтам з груп ризику.

Найближчим часом Міністерство охорони здоров'я розподілить ліки і відправить в регіони. Відомо, що до квітня 2022 року в Україну надійдуть ще 240 тисяч курсів препарату.

Пандемія коронавірусу: скільки ПЛР-тестів щомісяця роблять в УкраїніЗ початку пандемії коронавірусу в Україні зробили понад 18 млн ПЛР-тестів. Докладніше – на інфографіці.

«Молнупіравір» – противірусний препарат прямої дії, який блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду. Цим самим він запобігає розмноженню вірусу і знижує ризик тяжкого перебігу хвороби.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу, 5 лютого, зафіксовано 27 851 новий підтверджений випадок коронавірусної хвороби COVID-19.

Раніше повідомляли, що в Україні дозволили проведення клінічного випробування лікарського засобу, призначеного для лікування коронавірусу. Такі заходи спрямовані на запобігання виникненню та поширенню COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: