«Тисяча Зеленського»: скільки коштів українці вже витратили на ліки

Читать на русском
З понеділка, 24 січня, у вакцинованих від коронавірусу українців з'явилася можливість купити на «тисячу Зеленського» ліки.
фото Кабмін

З понеділка, 24 січня, у вакцинованих від коронавірусу українців з'явилася можливість придбати на «тисячу Зеленського» ліки. За два дні на медикаменти вже витратили більш ніж 6,5 млн гривень.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram у середу, 26 січня.

Як працюватиме президентська програма «єПідтримка»Як оформити «бонусну» тисячу та на що можна витратити кошти, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

«На даний момент понад 7,5 млн. українців подали заявки на отримання виплат, 1,7 млрд. гривень вже витрачено. З 24 січня уряд розширив дію програми «єПідтримка» для громадян віком понад 60 років, і лише за два дні українці купили ліків за гроші програми більш ніж на 6,5 млн гривень», – розповів Шмигаль.

Раніше ми писали, що грошима за вакцинацію можна буде сплатити комуналку.

Також нагадаємо, що в Україні з 19 грудня офіційно запрацювала державна програма «єПідтримка», яка передбачає виплату 1 тисячі гривень за повну вакцинацію від коронавірусу. Спочатку вона була лише для громадян віком від 18 років.

Гроші можна витратити на книги, кіно, театри, концерти, спортклуби, квитки на подорожі. Українці віком від 60 років можуть придбати собі ліки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: