У МОЗ обіцяють збільшити кількість кисневих станцій у лікарнях у вісім разів

Читать на русском
У липні 2021 року в країні було всього лише 50 кисневих станцій. У 2022 їх має стати сумарно 385 одиниць
Віктор Ляшкоslovoidilo.ua

Українські лікарні почали отримувати перші станції контейнерного типу з виробництва кисню. Ці апарати були закуплені на державні субвенції, щоб у разі нової хвилі коронавірусу всім вистачило кисню.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко у своєму Facebook.

Пандемія коронавірусу: скільки ПЛР-тестів щомісяця роблять в УкраїніЗ початку пандемії коронавірусу в Україні зробили понад 18 млн ПЛР-тестів. Докладніше – на інфографіці.

«118 кисневих станцій були закуплені за кошти урядової субвенції та зараз монтуються в лікарнях. Крім того, ДП «Медичні закупівлі» придбало додатково 225 станцій, їх поставка відбувається вже сьогодні» - написав він.

Ляшко додав, що після завершення робіт передбачається, що за рік кількість постійно працюючих кисневих станцій в країні збільшиться майже в 8 разів.

«Нагадаю, в липні 2021 року в країні функціонувало лише 50 кисневих станцій, а після завершення монтажу всіх закуплених буде 385» - резюмував він.

Раніше відомий лікар-педіатр, телеведучий і блогер Євген Комаровський порадив, як відновитися після тяжкого перебігу коронавірусної хвороби.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: