Лікар Комаровський розповів, як найкраще відновлюватися після важкого COVID-19

Читать на русском
Він наголосив, що необхідно зробити все для того, щоб організму було легше існувати в робочому режимі.
Укрінформ

Відомий лікар-педіатр, телеведучий та блогер Євген Комаровський порадив, як відновитися після важкого перебігу коронавірусної хвороби.

Про це він розповів на своїй сторінці у Instagram.

За його словами, не існує універсального протоколу чи чіткого алгоритму обстеження та відвідування спеціалістів для тих, хто виписався з ковідного стаціонару. Проте все ж запропонував свій спосіб зцілення.

«Я вважаю, що найкраще на пару місяців відвідати якийсь заміський будинок чи дачу, і там, у селі, на свіжому повітрі, у тиші, без людей та стресів, поступово збільшувати фізичні навантаження. Одночасно сховати подалі телевізор, не дивитися і не слухати новини, оточити себе добрими людьми, а не шукати нові хвороби в поліклініках і лабораторіях – ось вам найкращий рецепт реабілітації після ковіду», – зазначив Комаровський.

При цьому, він наголосив, що необхідно зробити все для того, щоб організму було легше існувати в робочому режимі – забезпечити чисте, прохолодне та вологе повітря, більше гуляти та посильно навантажувати себе фізично. Саме це потрібно людині для відновлення після будь-якого стаціонару.

«Особисто я, якби виписався з ковидного стаціонару, місяць би відпочив, а потім зробив би УЗД з голови до ніг і з ніг до голови, обов'язково кардіограму, загальний аналіз крові. І, мабуть, поки що на цьому зупинився, б, далі буде видно. А ще, я обов'язково контролював би собі артеріальний тиск», – додав Комаровський.

Нагадаємо, що Комаровський розповів, як міг з'явитися омікрон-штам коронавірусу.

Раніше ми повідомляли, що лікар Комаровський розповів, чому хворим на COVID-19 не можна робити КТ.

Також нагадаємо, що Комаровський звернувся до українців з приводу вакцинації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: