У МОЗ спростували скорочення терміну отримання бустерної дози

Читать на русском
У МОЗ заявили, що постанова КМУ стосувалася тільки правил отримання та використання сертифікатів про вакцинацію, а не бустерної дози
Ілюстративне фотоGetty Images

Інформація про скорочення Кабінетом Міністрів строку отримання бустерної дози вакцини від коронавірусу не є правдивою. Бустерну дозу як і раніше можна отримати тільки через шість місяців після крайнього щеплення від коронавірусу.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я України.

Додаткова та бустерна доза вакцини від COVID-19: хто і коли може отриматиБустерну дозу ковід-вакцини можуть отримати медики, співробітники інтернатів та українці віком від 60 років. Додаткова доза призначена для людей із слабким імунітетом.

«Постанова КМУ №677 не стосується правил отримання бустерної дози. Вона регулює питання, пов'язані з отриманням і використанням COVID-сертифікатів» - сказано в повідомленні.

У МОЗ нагадали загальні рекомендації щодо отримання бустерної дози вакцини від коронавірусу - її можна вводити тим, хто пройшов повний курс вакцинації, тільки через 6-9 місяців після другої дози. Імунокомпрометованим людям бустерну дозу можна вводити через 3-6 місяців після додаткової дози.

Нагадаємо, 27 січня ЗМІ повідомили, що в Україні скоротили терміни отримання бустерної дози вакцини від коронавірусу. Постановою Кабінету Міністрів України термін скорочено зі 180 до 90 днів з моменту отримання другої дози вакцини від інфекції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: