Лукашенко назвав мету безпілотника, який нібито порушив кордон Білорусі

Читать на русском
Олександр Лукашенко заявив, що БПЛА, який начебто залетів на територію Білорусі з України, не був бойовим. Він мав іншу мету.
фото Белта

Олександр Лукашенко заявив, що БПЛА, який нібито залетів на територію Білорусі з України, не був бойовим, а хотів спочатку розвідати територію.

Про це він повідомив в інтерв'ю для російського YouTube-каналу Соловйов Live, передає видання ТАСС.

Перевзувся у повітрі: як Лукашенко здав Білорусь без боюНевизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко нещодавно зробив низку антиукраїнських заяв.

«24 чи 25 числа безпілотник цей зайшов на нашу територію. Ну, прикордонники їх візуально одразу виявили, як доповіли, він розповідав там, ми взяли на контроль. Мені одразу доповіли. Я говорю: що за безпілотник? Розвідувальний, тобто не ударний, не Байрактар», - сказав Лукашенко.

За його словами, у Білорусі знають, звідки він вилетів і «весь його маршрут».

«Це український безпілотник, він був запущений на нашу територію для того, щоб розвідати певну територію, де зосереджуються для навчань наші та ваші (РФ - ред.) війська», - сказав Лукашенко.

Нагадаємо, МЗС Білорусі заявило, що український БПЛА 24 січня перетнув державний кордон Білорусі. Його знешкодиоли фахівці збройних сил. Пізніше Міноборони Білорусі вручило військовому аташе посольства України ноту протесту.

В Україні заперечують, що використовували безпілотний літальний апарат на кордоні з Білорусією. МЗС назвало таке звинувачення провокацією.

У середині січня Лукашенко звинуватив Україну у нарощуванні військ біля Білорусі. У СБУ відповіли Лукашенку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: