У Міноборони сподіваються, що Польща допоможе Україні зі зброєю

Читать на русском
Україна поки не отримувала від Польщі жодної військової допомоги, проте все ж таки розраховує на будь-які постачання озброєння.
фото tsn.ua

Україна поки що не отримувала від Польщі жодної військової допомоги, проте все ж таки розраховує на поставки озброєння на тлі загрози можливого вторгнення.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю польському виданню Rzeczpospolita.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

«На сьогоднішній день ми нічого не отримали. У нас довга історія польської гуманітарної допомоги, але якщо йдеться про військові питання, то таких поставок поки що не було», - сказав Резніков.

Він висловив сподівання, що, можливо, Польща «може щось передати Україні, не послаблюючи власних оборонних можливостей».

Міністр повідомив, що мав багато зустрічей з міністрами дружніх країн, у тому числі США, Великобританії, Ізраїлю, Литви, Канади, Угорщини. Проте він зазначив, що з моменту його призначення на посаду міністра 4 листопада він ще не мав жодного контакту з польським колегою Маріушем Блащаком.

Нагадаємо, у Польщі повідомляли, що зараз тривають консультації щодо допомоги з поставками зброї Україні.

Раніше Резніков розкритикував відмову Німеччини надати зброю Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: