У лікарнях перебуває майже 27 тисяч пацієнтів із коронавірусом ‒ Ляшко

Читать на русском
Станом на четвер, 3 лютого, у лікарнях перебуває 26 853 пацієнти з коронавірусом, з них 17 890 отримують кисневу терапію.
Фото Ліга

Станом на четвер, 3 лютого, у лікарнях перебуває 26 853 пацієнти з коронавірусом, з них 17 890 отримують кисневу терапію.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час брифінгу.

«Сьогодні маємо чергову рекордну кількість зареєстрованих нових випадків коронавірусу за добу – 39 620. У закладах охорони здоров'я наразі перебувають 26 853 пацієнти, з них 17 890 (66%) отримують кисневу терапію. Також вчора в Україні вперше від початку пандемії зроблено понад 100 тисяч досліджень на добу методом полімеразно-ланцюгової реакції. Це один із показників готовності медичної системи до реагування. Враховуючи ці дані, ще раз звертаюся до вас із проханням не нехтувати протиепідемічними правилами та захистити своє здоров'я, зробивши щеплення проти коронавірусної хвороби», - сказав Ляшко.

У яких країнах зафіксували штам «Омікрон»В яких країнах та на якій території виявили новий штам коронавірусу Омікрон, дивіться на інфографіці.

Міністр також зазначив, що особливо важливою є вакцинація для представників груп ризику, оскільки вона значно збільшує шанси цих людей запобігти смертельним наслідкам хвороби. Основні групи ризику, за його словами, це люди похилого віку і люди з хронічними захворюваннями.

«Але не втомлюся повторювати, що на надзвичайні події, такі як епідемії, необхідно реагувати лише командно, не перекладати всю відповідальність лише на медиків. Вакцинуйтесь; уникайте контакту з особами, які мають прояви грипозної інфекції; носіть маску; обмежте відвідування місць великого скупчення людей; частіше провітрюйте приміщення; часто мийте руки з милом; не торкайтеся очей, носа, рота немитими руками; не відвідуйте робоче місце, якщо у вас є ознаки хвороби; роботодавці – дозвольте дистанційний режим роботи всім, кому це можливо дозволити на період ускладнення епідситуації», - додав міністр.

Раніше ми писали про те, що на Херсонщині зафіксували перші в регіоні випадки зараження штамом коронавірусу «Омікрон». Його виявили вже у 30 людей.

Також нагадаємо, за добу в Україні зафіксували майже 40 тисяч хворих на коронавірус.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: